Yoga Rust Soepel Veerkracht Yoga, Cuijk, Adem, Ontspanning, La-Tertulia

  Yoga beoefenen brengt je geest tot rust en maakt je sterk, soepel en veerkrachtig

Je voelt je druk en gejaagd en je weet dat het anders kan.

 Steeds opnieuw neem je je voor tijd voor jezelf in te plannen, echter je komt er maar niet toe. Op je vrije dag ben je nog aan het rennen en ‘s avonds plof je moe op de bank. Je voelt dat je rugklachten ook weer opspelen. Je zou je graag ontspannen voelen, maar je hoofd is druk en vol gedachten.

Dit lijkt je heerlijk

R

Ontspanning ervaren

R

Een soepeler lichaam

R

Ruimer ademen

R

Minder lichamelijke klachten

R

Betere concentratie

R

Je grenzen herkennen en respecteren

R

Tijd voor jezelf

R

Rust in je hoofd

Tijd voor jezelf, je hoofd leegmaken, stress verminderen en rust ervaren

Ik had hevige rugklachten en hiervoor ook een hernia operatie gehad. Ik hoopte dat door yoga mijn rugklachten zouden afnemen. Dat is ook zeker het geval. Ik hoef er nu nog maar zelden rekening mee te houden terwijl ik er voorheen met pijn en moeite mee opstond en mee naar bed ging. Jouw manier van lesgeven is erg ontspannend. Oefeningen worden duidelijk uitgelegd. Ik vind de lessen erg plezierig en rustgevend. Ik kijk er telkens weer naar uit.

Ellen

Tijdens een stilteretraite met yoga en meditatie heb ik ervaren dat de rust en de balans om mij heen heel veel teweeg brachten in mijn lichaam en mijn geest. Ik leerde om momenten van stilte te ervaren en omarmen. Van hieruit ben ik bij Ervaar yoga een proefles komen doen om te kijken of ik dezelfde balans en rust zou kunnen vinden. Ik vond dit gevoel direct in de eerste les. Ik kon mezelf zijn en mijn eigen proces volgen.

Deelnemer Yogalessen

Rust in mijn hoofd en het soepel houden van mijn nek en schouders, waren voor mij de aanleiding om bij Marielle yoga te gaan volgen. De sfeer in de lessen is heel relaxed, rustig, kleine en overzichtelijke groepen; precies wat ik nodig heb in dat stukje ik-tijd wat ik mezelf gun. Dat stukje tijd voor mezelf zorgt ervoor dat ik iedere week met plezier ga en heeft me mede geholpen in te zien dat het goed is zoals ik nu ben. De oefeningen doen me goed.

Gaby

Lestijden

Dinsdag

9.15 – 10.30

Woensdag

9.15 – 10.30

18.45 – 20.00

20.30 – 21.45

Donderdag

20.30 – 21.45

LESTIJDEN

DINSDAG
9.15 -1030

WOENSDAG
9.15 -1030
18.45 – 20.00
20.30 – 21.45

DONDERDAG
20.30 – 21.45

Zwangerschapsyoga is te volgen op

donderdag van 18.45 – 20.00 uur in Cuijk


Hier lees je meer over zwangerschapsyoga . . . 

Bij Ervaar!Yoga volg je de wekelijkse lessen per lesblok

       Er zijn twee lesblokken per jaar

In het voorjaar van februari tot aan de zomervakantie en in het najaar vanaf na de zomervakantie t/m januari.

In de schoolvakanties is er geen les
Tussentijds instromen is altijd mogelijk

Als je een keer niet kunt is er binnen het lopende blok, de mogelijkheid de les op een ander dag in te halen

Lesblok voorjaar 2024 

  19 januari 2024
t/m
5 juli 2024

Deze weken is er geen les:

week 18: 29 april t/m 5 mei
week 19: 6 mei t/m 12 mei

 

Wil je ook een plek reserveren voor jou in de les?

Aanmelden en overleggen of er ruimte is in de les van je voorkeur kan
 hier

 

Locatie

De lessen worden gegeven bij La-Tertulia: een prachtige locatie in het groen, op een steenworp afstand van het centrum van Cuijk. Op het moment dat je het erf oprijdt, voel je de rust over je heen dalen. De lessen zijn in de Stilteruimte, een ruime, lichte zaal met vloerverwarming. Bij mooi weer is er de mogelijkheid om de les buiten in de ruime tuin plaats te laten vinden.

La Tertulia
Hantert 6
5435 XB St. Agatha

Lesbedrag  

Je maakt het lesbedrag over vóór aanvang van de eerste les van het nieuwe blok. Wanneer je later instroomt is het bedrag uiteraard naar rato. Het komt neer op €12,50 per les.

In de schoolvakanties is er geen les.

Tips voor de les

R

Draag soepel zittende kleding, waar je makkelijk in beweegt

R

We beoefenen de yoga op blote voeten

R

Houd er rekening mee dat je ruim voorafgaand aan de les slechts bescheiden eet, een volle maag kan belastend zijn tijdens het uitvoeren van de oefeningen.

R

Luister naar je lichaam, forceer nooit

R

Hoe lenig je bent is niet belangrijk

R

Vergelijk jezelf niet met anderen, je komt voor jezelf

R

Wanneer je lichamelijke klachten hebt, graag vooraf even melden

R

Zelf mee te nemen: yogamatje, dekentje/plaid om over je heen te leggen tijdens de eindontspanning

Ik had twijfels om te starten met yoga. Ik had er op de sportschool al eens kennis mee gemaakt, maar vond het daar nog te veel gericht op prestatie. Bij jou kan ik de oefeningen in mijn eigen tempo en naar eigen kunnen doen. Hierbij wordt wel telkens de grens iets verlegd.

Ellen

De yogalessen die ik volg bij Marielle zijn erg fijn. Je leert je lichaam en ademhaling kennen en Marielle laat duidelijk weten dat je voor jezelf komt en niet voor een ander. Als het niet gaat heeft ze altijd wel een tip om op een andere manier de oefening uit te voeren. Ik merk dat ik door de yogalessen ontspannener ben, minder last heb van mijn spieren en ik zit beter in mijn vel.

Jolanda

Verbinding, Rust en Ruimte

Verbinding voelen met mezelf en van daaruit met de wereld om me heen, dat is wat yoga voor mij betekent. 

Yoga geeft me rust en ruimte, die ik kan ervaren binnen mezelf en handvatten als geduld en concentratie. Met aandacht in het moment te zijn en de gelegenheid met ruimte (mee) te bewegen binnen de diverse omstandigheden in het dagelijks leven.

 

Tijdens de yogales bij Ervaar!Yoga is mijn tijd en aandacht er voor jou. In de beoefening gaan we uit van de mogelijkheden die je hebt. Iedereen is anders, iedereen heeft andere bewegingsmogelijkheden. Respecteer je eigen grenzen, met liefde.

De yogavorm waarin je les krijgt is Saswitha Yoga

 

Dit is een vorm van hatha yoga die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. Kenmerkend voor deze yogavorm is de manier waarop je de adem gebruikt als middel om in jezelf die verbinding te ervaren. Iedere bewegingsaanwijzing wordt vergezeld door een ademaanwijzing.

In iedere les oefenen we staande, zittende en liggende lichaamshoudingen; alle mogelijkheden van de wervelkolom en de gewrichten komen aan bod. De klassieke hatha-yoga-ãsana’s (houdingen) voer je eerst dynamisch uit, als voorbereiding tot de statische houding. In elke oefening zoek je naar het juiste evenwicht tussen ontspanning en kracht.
De oefeningen variëren van subtiel tot uitdagend en zijn, omdat je oefent binnen je eigen mogelijkheden, voor iedereen toegankelijk.

De adem is de dragende kracht van elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling. De aandacht gaat naar binnen, naar jezelf. Iedere les wordt afgesloten met een ontspanningsoefening.
Yoga beoefenen brengt je geest tot rust en maakt je sterk, soepel en veerkrachtig.

Je grenzen herkennen en respecteren, werken aan een betere concentratie, soepeler worden en ontspannen

Waar ik erg veel van leer en wat ik nooit verwacht had was dat ademhaling zo regulerend kan zijn en je het door je hele lijf kunt voelen. Zelfs met hardlopen gebruik ik deze technieken van bijvoorbeeld een  langere uitademing om de hartslag weer te laten zakken.

A.

Marielle geeft rustig les. Op je eigen manier en snelheid groei je in het uitvoeren van de oefeningen. Ondanks de rust heb ik nog nooit een saaie les meegemaakt. Er heerst een prettige sfeer in de les op een mooie locatie. Duidelijke oefeningen. Ik wilde graag leniger worden en meer ontspannen. Dit is beide gelukt. 

Bram

Om met yoga te beginnen was een grote stap voor mij, als man voelde ik toch een soort taboe op yoga. Maar omdat ik last had van een korte ademhaling en vaak een gespannen gevoel ben ik er toch aan begonnen.
De eerste lessen was ik nog niet echt relaxed maar wilde het wel een kans geven. Ik begon te merken dat ik mijn ademhaling steeds een klein beetje beter de baas werd en dat ik er echt relaxter van werd. Ook heb ik minder vaak blessures doordat ik gewoon soepeler ben geworden. 
Deelnemer yogalessen

Kennismaken

Proeflessen volgen kan per twee opeenvolgende lessen

Wil je deze lessen mee komen doen?

Informeer gerust naar de mogelijkheden

Wanneer je de oefeningen hebt gedaan, de sfeer geproefd en de rust ervaren, kan je voor jezelf besluiten of je de lessen wilt blijven volgen

Wist je dat je bij Ervaar!Yoga ook zwangerschapsyogalessen kunt volgen?

Workshop of retraitedag meedoen?

Dat kan! Ook als je geen les volgt bij Ervaar!Yoga

Kijk hier voor het rooster van de geplande activiteiten.

Ervaar!Yoga is aangesloten bij de Vereniging van Yogadocenten Nederland, de beroepsvereniging van erkende yogadocenten. Toelatingseisen hiervoor zijn o.a. dat de yogadocent een 4-jarige erkende Yoga-opleiding op HBO niveau gevolgd heeft en jaarlijks 12 studiepunten behaalt middels het volgen van erkende bijscholingen. Mijn opleiding heb ik succesvol afgerond met een diploma bij de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte.

Ervaar!Yoga Nieuws Ontvangen

Schrijf je hier in voor de nieuwsbrief